Kongsi PM

Tolong sebar kan benda nie sekiranya kamu adalah org islam.......di amerika ada sebuah museum wax (museum lilin) dan mereka telah membuat 1 model manusia —ape nk jdi dgn mreka nie ..


cek kualiti handphone korg!

1st type kat handfon *#06#

then akan keluar IMEI International Mobile Equipment Identity

semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8

contoh : 35851601 – 393149 – 1 – 50.....*lau contoh ni = no IMEI adalah 01

utk semak original ke tidak original handfon tu...let's check it out:

02 or 20 : dari China = LOW QUALITY

08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY

01 or 10: dari Finland = VERY GOOD

00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY

13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH


Manusia seperti sebuah BUKU. Cover dpn adlh tarikh lahir, Cover blkng adlh tarikh kematian. Tiap lembar ,adlh tiap hari dlm hidup kita & apa yg kita lakukan.

Sekali tertulis, tdk akn boleh di'EDIT' lagi. Tp seburuk apapun halaman sblmnya, slalu tersedia halaman selanjutnya yg putih bersih, baru & tiada cacat.

Sama dgn hidup kita, seburuk apapun dahulu, ALLAH slalu menyediakn hari yg baru utk kita. Kita slalu dberi kesempatan baru utk melakukan sesuatu yg benar dlm hidup kita setiap hari. :)Ibu ketagih main game sanggup bunuh anak sendiri:

Gila bermain game, seorang ibu di Korea Selatan sanggup membunuh anak lelakinya yang baru berusia tiga tahun.

Kim, ibu dengan dua orang putera ini, bermain game online selama 10 jam setiap harinya. Berdasarkan laporan dari jiran tetangganya, Kim membiarkan dua orang anaknya menangis berjam-jam, sementara dia asyik dengan game.

Polis wilayah Cheonan, Korea Selatan yang mengendalikan kes ini menyebutkan Kim memukul anak sulungnya lalu mencekiknya hingga mati kerana marah si anak tidak berhenti menangis.

"Dia mengatakan dirinya hampir gila kerana begitu lelah setelah bermain game," ujar salah satu petugas polis.

Juru cakap itu menambahkan, Kim tergila-gila bermain permainan kad dan merawat haiwan virtual. Wanita berusia 27 tahun ini dikesan mengalami ketagihan bermain game dan tidak pernah mengalami tekanan jiwa sebelum ini.

Dengan demikian, kes ini kian bertambah parah akibat kecanduan bermain game di Korea Selatan.

Bulan lalu, seorang remaja berusia 15 tahun membunuh diri setelah membunuh ibunya. Motif pembunuhan dilakukan kerana remaja tersebut kesal pada sang ibu yang kerap memarahinya jika asyik bermain game.

Mei lalu, sepasang suami isteri dihukum dua tahun penjara kerana melalaikan bayi perempuan mereka hingga kekurangan gizi, demi mengasuh bayi virtual mereka di internet.

Dan Februari, seorang lelaki 32 tahun meninggal dunia kerana keletihan bermain game. Lelaki tersebut bermain game selama lima hari tanpa berehat dan melupakan keperluan akan makan dan minum.


p/s: ramai yang mati akibat ketagih bermain game dengan kadar masa yang lama...Budak Paling Bodoh Dalam Dunia:

Sambil menggunting rambut seorang pelanggan yang bernama sumardi, Mamak tukang gunting menunjuk kepada Ali yang bermain di depan kedainya sambil berkata.

Mamak: “Tgk budak yang pakai baju power ranger tu adalah budak yang paling bodoh di dunia”

Pelanggan (Sumardi): “Naper awak cakap macam tu mamak?”

Mamak: “Awak tgk ni..”sambil memanggil Ali datang kepadanya


Kemudian Mamak tu menunjukkan 2 helai wang kertas kepada Ali. Satu RM1 satu RM10 dan berkata pada

Ali “Nah awak ambil la duit ni, awak pilih yang mana?”

Ali mengambil duit RM1 dan mengucapkan terima kasih dan terus berlari.

Mamak:” Hahaha kan saya dah kata! budak tu bodoh. Saya dah berpuluh kali tak terkira suruh dia pilih duit, dia mesti pilih duit yang paling sikit. hahaha!”

Sumardi yang melihat kejadian tu bertanya kepada Ali.

Sumardi: Ali pasal ko tak ambik duit RM10 tu?”

Ali: “Aku takkan dapat duit RM1 lagi setiap hari kalau aku ambil duit RM10 tu. Ini kerana Mamak tu selalu suka kalau aku amik duit RM1.Kalau aku ambil RM 10 tu, permainan akan tamat”

Sumardi: “haha ko budak paling bijak dalam dunia”

Moral Of the story:

1. Ramai yang merasakan lebih bijak dibandingkan orang lain, sehingga mereka selalu memandang rendah kepada orang lain. Sebenarnya ukuran kepandaian seseorang hanya TUHAN yang mengetahuinya. Alangkah bijaksananya kita jika tidak menganggap diri sendiri lebih bijak dari orang lain.

2. Perbezaan orang yang berjaya dengan orang kurang berjaya adalah, orang yang berjaya berfikir untuk hari esok, orang kurang berjaya berfikir untuk hari ini.Rahsia Salesman Berjaya:


Satu hari ada seorang lelaki gagap memohon jawatan menjadi salesman buku…

“Pa..pa…g.gi..en..en..cik”
“Ya encik? Ada apa?”

“S..ss..saya….mmm..mmmahu mminnn takkk..kerrr..ja..ja..ja..watan salesss…man ennn..en..cikk,”

“Yang normal, handsome dan cantik pun susah nak menjualnya..Awak yakin boleh jadi salesman??”

“Bbb..bb.boleh ennn..cikk,” jawabnya konfiden.


Esoknya, belum sampai setengah hari, dia berjaya menjual 10 buku. Petang dibekalkan 20 buah buku,pun habis terjual semuanya.

Begitulah seterusnya sampai buku tersebut menjadi best seller.

Pada malam penyampaian anugerah,lelaki gagap tadi memberikan rahsia menjual buku.

“BiiaaSs…ssa jjjer, ss…saya cc..ccum…cuma… Ss..sa..saya..cc..cuma..tt..ta..tanya ssaja ke bbaa..kal pem…pemm..beli, An…anda mma..ma..hu bb…bbbeli..bbu..bu..ku ini atau… mma..mma..ma..hu..ss..sa..saaa ya ya …BA… BACA… KAN….. ??”

Moral: Tukarkan kekurangan diri anda kepada kekuatan
TIPS UNTUK MENDAPATKAN ANAK LELAKI/PEREMPUAN

Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

1. Untuk si suami, digalakkan mengambil makan berprotein tinggi seperti daging merah manakal si isteri mengambil makanan bersifat akali atau neutral seperti sayuran hijau.

2. Pasangan akan bersama sebaiknya bermula pada hari ke 2 masa subur.

3. 15 atau 20 minit sebelum bersama, si isteri haruslah membasuh kemaluan dengan menggunakan serbuk soda bikarbonat yang bercampur dengan air. ( 1 sudu kecil / segelas air )

4.Amalkan ayat 49 surah As SYURA selengkapnya sebanyak yang boleh sambil niatkan agar Allah kurniakan anak lelaki

Untuk Mendapatkan Anak Perempuan.

1. Bertentangan dengan cara untuk mendapat anak lelaki, si suami pula harus banyak memakan sayuran manakala isteri pula mengambil diet protein yang tinggi.

2. Pasangan akan bersama bermula hari ke 2 masa subur.

3. 15 atau 20 minit sebelum bersama, isteri perlu membasuh kemaluan menggunakan cuka masak bercampur air ( 1 sudu kecil / segelas air ).

4.Amalkan ayat 49 surah As SYURA tetapi berhenti pada inaasa sahaja sebanyak-banyaknya sama seperti langkah untuk anak lelaki

Kaedah 4 untuk dapatkan anak lelaki atau anak perempuan tiada kaitan dengan kaedah 1,2,3 ia adalah kaedah alternatif

Kaedah ini memberi peratusan hingga 75 ke 80% ketepatan. Walaubagaimanapun, kesemua ini adalah ketentuan Allah dan kita hanya berusaha untuk mendapat yang terbaik.

Wallahu A’lam…


Recommend on Google