SAYS.MY REGISTER

Ada diantara kita tidak tahu lagi mengenai says ni.Kali ni aku cube untuk berkongsi dengan korang semua.Sesuai bagi yang sentiasa online & nak buat part time.Simple, ramai yang dah dapat beratus daripada says ni termasukla aku.

Perkenalkan
Says.MY merupakan salah satu komuniti rakyat Malaysia, di mana dengan menyertainya, mereka boleh berkongsi pelbagai perkara menarik di rangkaian sosial, termasuk Facebook, Twitter dan blog, dan boleh menjana duit melaluinya, selain turut mendapatkan mata ganjaran dan juga hadiah menarik.Pendaftaran PERCUMA .Aku akan tunjukkan cara berdaftar yang berkesan.Satu per Satu aku tunjukan dekat korang.


Cara untuk daftar :

1. Pergi ke laman says.my .Bila dah masuk, korang scroll ke bawah & akan Nampak kotak beserta hadiah.Korang klik pada 10 hadiah yang korang mahukan seperti gambar rajah 1 di bawah.


Gambar rajah 1

2Selepas klik 10 hadiah pilihan korang.Korang scroll semula ke atas & akan Nampak button
Create New Account .Klik pada button berkenaan. 

Selepas korang klik Create New Account, akan kuar paparan seperti gambarajah di bawah.


3. Buat connection dengan facebook. Klik pada Log In with Facebook. Selepas buat connection akan kuar  1 paparan seperti gambarajah di bawah


 4. Korang lengkapkan apa yang dia mahukan.Dah siap letak username & email klik button kuning 
Create My Account

Selepas tekan button kuning akan kuar windows seperti di bawah.


5. Ok klik Get Me Started!   
     
Lepas tu dia akan bawa korang ke recommendations ..ada 1 massage akan kuar untuk korang lengkapkan profile peribadi korang.Massage seperti gambar kat bawah.


6.Klik pada Update Profile 


7. Isi semua maklumat  &  selepas tu scroll ke bawah & SAVE.Selepas SAVE akan kuar paparan seperti gambarajah di bawah


8. Tengok gambar kat atas tu.Tu tandanya korang telah lengkapkan maklumat yang says mahukan.Seterusnya korang nampak sebaris massage ada tanda pangkah [X]close. Korang klik pada close tu.

9. Bila dah klik korang akan nampak button atas tu yang bernama RECOMMENDATIONS.Korang klik pada  RECOMMENDATIONS .Tak tahu jugak, rujuk gambar kat bawah ni.


Selepas klik RECOMMENDATIONS.Akan kuar  paparan seperti gambarajah di bawah


Ok kat gambarajah atas ni adalah iklan yang korang boleh kongsikan dekat facebook or twitter.Korang klik pada iklan yang korang mahukan. Untuk tutorial ini aku pilih iklan yang aku tandakan kotak merah.Bila dah klik akan kuar 1page & korang perlu scroll ke bawah & pilih ayat yang korang rasa menarik minat kawan-kawan korang untuk klik.Contoh untuk pilih ayat seperti gambarajah di bawah.


Nak bagi kuar ayat tu korang halakan anak panah mouse pada kotak border yang berwarna merah seperti gambarajah di atas.

Selepas  pilih ayat korang, Nampak Button warna biru Genegate my unique URL tu.Korang klik untuk
comform dan untuk dapatkan url atau link yang korang perlu copy dan kongsikan dekat mane-mane yang 
korang mahukan. Gambar di bawah contoh selepas klik button biru/ Generate my unique URL.


Bila dah copy korang pergi dekat facebook/rangkaian pilihan korang untuk kongsi.Paste kan dekat  rangkaian  berkenaan.Contoh untuk tutorial ini aku pilih facebook.


Aku bukak facebook & paste kan URL yang aku copy daripada says.my tadi, aku paste  dekat wall facebook aku. SELESAI 1 SHARE . Untuk iklan seterusnya, korang perlu klik button RECOMMENDATIONS.Nampak macam susah tapi sebenarnya senang je, Cuma tutorial aku ni complete sangat.Ye r aku kena buat macam ni sebab aku kesian tengok pada yang tak tahu langsung bab-bab ni tapi aku yakin ramai yang  tahu daripada tidak tahu.Apa salahnya kalau kita berkongsi ilmu dengan lebih jelas lagi.Tidak salah kan.

Seterusnya, kalau korang nak cek berapa klik & sen yang korang dapat.Caranya senang jew...Sila lihat pada gambar di bawah.


Korang boleh klik dekat Go to dashboard(1) atau button atas sebelah kanan(2).Aku lebih suka Go to dashboard.Di sana aku lebih faham .Ok la, lepas ni aku akan tunjukan cara-cara nak daftar syarikat pengiklanan yang ke 2. Korang boleh dapat jugak job part time dari situ jugak.Dont worry bebeh, semuanya senang , Cuma usaha pada diri sendiri nak kena ada, kalau tidak ada usaha, apa pon tidak akan menjadi.

Jangan korang berfikir susah nak buat ni semua.Kalau fikir macam tu, memang kosong r korang.. REGISTER

Recommend on Google