Home » » 9 Ciri Lelaki Sejati

9 Ciri Lelaki Sejati

Written By puterablog1malaysia on Monday | 7:07 PM


Bagi yang masih mencari dan terus mencari lelaki idaman, MUNGKIN pandangan berikut boleh dijadikan panduan dalam menilai lelaki sebenar untuk dijadikan teman sejati;


1) Lelaki sejati bukan dilihat daripada bahunya yg kekar, tetapi daripada kasih sayangnya pada orang disekitarnya.


2) Lelaki sejati bukan dilihat daripada suaranya yg lantang, tetapi daripada kelembutannya mengatakan kebenaran.


3) Lelaki sejati bukan dilihat daripada jumlah sahabat disekitarnya, tetapi daripada sikap bersahabatnya dengan orang lain.


4) Lelaki sejati bukan dilihat daripada bagaimana dia dihormati ditempat kerja tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah.


5) Lelaki sejati bukan dilihat daripada kerasnya pukulan tetapi daripada sikap bijaknya memahami persoalan.6) Lelaki sejati bukan dilihat daripada dadanya yang bidang, tetapi daripada hati yang ada disebaliknya.


7) Lelaki sejati bukan dilihat daripada ramainya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya.


8) Lelaki sejati bukan dilihat daripada jumlah tanggungjawab yang dipikul, tetapi daripada tabahnya dia menghadapi liku kehidupan.


9) Lelaki sejati bukan dilihat daripada rajinnya dia membaca kitab suci, tetapi daripada konsistennya dia melaksanakan apa yang dibacanya


sumber: episod baru

0 Rakyat Bersuara:

Post a Comment

Recommend on Google