Home » » aWak,sAYa sAYaNG aWak SanGAt2….

aWak,sAYa sAYaNG aWak SanGAt2….

Written By puterablog1malaysia on Tuesday | 7:17 AM


Awak,Saya sayang awak sangat-sangat….


Awak,saya ingat lagi saya selalu cakap cmni kpada awak..Kita kenal sejak dari tingkatan dua.Saya menjadi mentor bagi program tuisyen dan saya jadi tutor awak.awak pelajar saya.waktu tu,saya sekolah asrama dan dekat dengan sekolah awak.sama satu kawasan.Rumah awak pun dekat je dgn sekolah saya.Mulanya awak tak suka saya sebab awak kata saya ni berlagak,tapi akhirnya kita jadi kawan.ironi btul hbgn kita.Kita kenal hati budi masing2 dalam tempoh yang lama dan akhir nya saya lamar awak untuk jadi girlfriend saya..Awak mintak saya tunggu sebab awak nak tunggu kata putus ex boyfriend awk.Akhirnya kesabaran saya membuahkan hasil.Awak kekasih saya.Awak kagum sbb saya sggup tggu. PMR waktu tu makin dekat,saya ajar awak dan kita study sama2.Awak kata awak sukakan saya sebab saya matang dan berprinsip.Yelah,sewaktu itu saya menjadi salah seorng pemimpin pelajar dan pengalaman itu mematangkn saya dan membuatkan saya teguh memegang prinsip dan etika.Alhamdulillah,kita berdua sama2 mendapat result PMR yang macho,kacak,hensem lagi bergaya.Daripada sekolah biasa,awak ditawarkan ke MRSM di Kuala Lipis.jauh sangat kata awak…rindu…Saya pula,berhijrah ke negeri asal saya kembali.Jarak yang jauh tidak pula memisahkan hati kita..


Handphone Nokia saya dan Motorola awak sebagai penghubung cinta kita.Awak kata perhubungan kita ni sangat indah.Dan benar,memang indah bagi saya.Oleh sbb jarak antara kita jauh,akhirnya awak mengambil keputusan untuk keluar daripada system MRSM.dekat sikit,kata awak. tidak apalah,sekurang-kurangnya,lagi senang saya nak jumpa awak.Setiap kali ada cuti saya akan minta izin mak ayah saya dn kluar untuk bertemu awak.Jarak antara kita buat rasa rindu makin meluap-luap.


Sampai satu ketika,saya sedar yang perhubungan kita menyebabkan awak leka dan saya juga leka.Jadi saya tidak hubungi awk.saya nk try untuk awk lpakn saya dan tumpukan pada belajar.Tahun depan kita dah nk SPM.Banyak sms awak hantar untuk memujuk saya .Yelah,saya dapat kebenaran khas bawak handphone ke maktab atas dasar projek sains.Tapi saya tidak balas msg awak.sedangkan hati saya rindu kan awak.Nasib baik kawan2 baik saya faham.Diorang ajak saya buat macam2 bende yang seronok.Kitorang fly sama2,main bola dalam dorm dan dewan tengah2 malam dan macam2 lagi.Kena tangkap dengan warden lagi menambhkan keseronokan kami.CABARAN DAN KESERONOKAN.Tapi tidak lama.Semakin hari saya jadi lagi rindu.Akhirnya saya kalah.saya hubungi awak dan saya jelaskan.Awak terima dan kita bersama kembali.


Pejam celik kita dah mula melangkah masuk ke tingkatan 5.Saya banyak nasihatkan awak supaya belajar.Alhamdulillah,result saya pun ok walaupun tidak lah terbaik di dalam maktab.Pelajaran saya pun cukup mantap.Awak ada masalah awk cerita pada saya dan sebaliknya.Saya pula semakin sibuk dengan mewakili maktab dan negara dalam banyak pertandingan..Kadang2 ada juga rakan sekolah yang tidak puas hati dengan saya.saya ceritakan apda awak.saya x kisah diorng x ske saya asalkan saya ada awak dalam hidup saya.Bahkan saya juga ada ramai kawan2 yang laen yang sanggup back up saya.saya x kisah..saya ade kawan2 yg setia dan paling penting ada awak.Akhirnya kita sama-sama mengakhiri zaman sekolah menengah kita.


Tidak lama lagi result SPM akn keluar.Awak kata awak nk ambil medic.dan saya sokong awak.kita berkongsi cita2 dan impian.saya bakal peguam dan awak bakal doctor.Dan akhirnya result pun keluar.Alhamdulillah,result saya menggembirakan parents saya.saya bukan seronok sbb result yg bagus tetapi saya gembira sebb parents saya gembira.saya suka tengok mak saya tersenyum dan menangis kegembiraan.Saya suka ayah saya bangga dengan saya dan menceritakan kejayaan anaknya di kedai kopi.Dia kelihatan begitu gembira.Saya telefon awak.Awak menangis.Result awak x sebaik mana.Awak takut saya tinggalkan awak,jadi awak nk saya cari prmpuan lagi baik dari awak.Saya x nk!!!saya sayangkan awak.saya janji saya x tinggalkan awak.Dan saya lelaki berpegang janji..dengan hubungan saya dengan sesetengah individu dan kenalan,dan pengalaman saya merancang dengan rapi,saya plan untuk masa depan awak.saya gunakan connection saya untuk dapatkan awak biasiswa dan tempat belajar yang mantap.alhamdulillah,awak dapat byk twrn.Tetapi demi saya,awak ambil kejururwatan ats kehendak saya sedangkan awak dapat tawaran chem. Engine under Mara.Saya juga korbankan cita2 saya untuk menjadi peguam supaya tidak jauh dari awak sedangkan saya dapat twrn yang amat baik.sekurang-kurangnya,walaupun jarak kita jauh,kita masih mudah bertemu..demi untuk cinta kita kan..


Hubungan kita makin hangat atas pengorbanan masing2.Bukan kecil pengrbanan kita sebb membabitkan masa depan kita.Tapi bagi saya dan awak,ia amat berbaloi.Semakin hari kita semakin sayang.awak merajuk saya pujuk dan begitu sebaliknya.Bila ada cuti aja saya balik dan saya berjumpa awak..Memang kita psangan yang hangat.Kita x pedulikan orng lain.Biarlah kita dalam dunia kita sendiri.Bila saya ada masalah dengan bekas rakan sekolah saya,awak buat saya gembira.awak buat saya ketawa..Bila ada sesuatu yang awak suka,saya belikan dan awak juga macam tu.Pos Malaysia Berhad menjadi medium kedua setelah Celcom dalam menghubngkan cinta kita..Bila kita berdating,mengalahkn orng laen.Cinta suci lah katakan.


Akhir2 ini kita sering bergaduh.awak dengan ego awak dan saya dengan ego saya.Tetapi,kerna sayang dan cinta yang masih ada,kita berbaik semula.Saya dah berjumpe parents awak dan awak knal parents saya.Tetapi,akhirnya kita berpisah juga.sukar untuk saya dan awak terima.sebab kita berdua pun tidak tahu sebb sbnr kita berpisah..pelik bukan???saya depress.saya hilang punca hidup saya.saya hilang cahaya dan bintang saya.awak juga hilang arah tuju awak.adik awak minta kita berbaik.tetapi tidak berhasil..Saya menangis,setiap kali saya teringatkan awak saya menangis.exam final semakin dekat,tapi saya x mampu belajar.semua barang2 hadiah awak membuatkan saya teringat…semua gambar2 kita bersama, memecah dan remukkn hati saya.adik awak juga cerita yang awak dah x mcm dulu lagi.sudah hilng kakak nya yg ceria.saya ceritakan pada mak saya dan menangis pada mak saya.Bersyukur saya dianugerahkan ibu yang memahami.Tetapi,saya tetap x dpt untuk melupakan awak.macam mana hendak lupakan orng yang saya cintakan bertahun2 dalam masa beberapa bulan.Even saya tengah berjalan2 dan melihat movie comedy,hati saya menjadi sayu..teringatkan awak yang manja,yang manis..Even saya berborak dengan kawn2 pun air mata saya boleh mengalir.Tetapi saya tabahkan hati.saya kuatkan diri walaupun susah..semua hadiah awak saya simpan kn.semua gambar2 awak dalam laptop saya,saya encypt kn..saya mesti move on dengan hidup saya.dan ketika itu,saya sedar akibatnya yang result saya tidak semegah orang lain..tapi saya x salahkan awak..saya pelik,ini bukan kali pertama saya break up..tapi sungguh begini sekali jadinya..Ini bukn kali pertama untuk awak dan bukan kali pertama untuk saya..


Alhamdulillah,saya dah mula move on..daripada rasa sedih,akhirnya sedikit sebnyk bertukar marah sebab awak hubungi saya semata2 untuk marah saya.dlm mengisi kesedihan,saya carik girlfriend baru.tapi x sama..semester baru pun mula dan girlfrnd bru pun ditinggalkn di semnnjung,Dalam mengisi kesedihan,alhamdulillah,ada seorang sahabat yang menasihati saya.Dia mengajak saya pergi ke Daurah di Kuching.Tidak apa..sekurang2 nya seronok saya fikir.niat awal dihati untuk berjalan2..Huh!!. Disana,saya takjub.takjub,kagum,tergamam dan tergumam.saya lihat segolongan pemuda yang mengisi masa mereka dengan cinta mereka pada ibadat..Awak bayangkan,dengan sesama rakan,ibarat macam kita berdua berkasihan.sungguh rapat.Dan awak tahu,yang membuatkan saya bingung,pada akhir program di majlis perpisahan,mereka menangis!!!saya pelik..sedangkan mereka sama universiti.mereka menangis macam tidak akan berjumpa kekasih mereka lagi.Dalam perjalanan pulang selama 14 jam,otak saya asyik memikirkan apa berlaku.MALUNYA SAYA!!!Saya menangis kerana awak tapi jarang saya menangis kerana Allah!!!MALUNYA SAYA!!!saya sanggup buat apa sahaja untuk awak tapi jarang saya berbuat sesuatu demi Allah…Dan dalam bas itu,dengan ALLAH sebagai saksi(kawan saya tertidur)..air mata saya buat sekian kalinya mengalir.Tetapi kali ini berbeza…Bukan sebab awak.tetapi sebab malunya saya kepada KEKASIH AGUNG saya…dan pada saat itu,saya sedar,apa yang kita lakukan dulu adalah kesilapan.yang ada cuma cinta pada nafsu.Bukan cinta suci yang awak dan saya katakan.Dan pada hari itu juga,saya putuskan hubungan saya dengan girlsfrnd baru saya di semenanjung.Sbb saya dah ada KEKASIH YANG TIADA TANDINGAN…


Sekarang,saya masih lagi tetap menangis.tapi bukan sbb awak..kali ni saya menangis dalam sujud saya kepada KEKASIH saya..saya menangis atas dosa dan silap saya ketika saya dan awak bersama.Saya menangis dalam sujud dan saya kenali diri saya sendiri.Saya menangis sebab bila awak tinggalkan saya,baru saya sedar yang DIA sentiasa ada dengan saya.Saya menangis sebab bila saya fikirkan cahaya hidup saya hilang,rupa2 nya tu cahaya palsu dan DIA datang dengan kasih Nya membawa cahaya yang benar..Dan sekarang,saya juga tetap berdating.saya berdating dengan Nya pada malam hari.mengadu pada Nya.menangis memohon kepada Nya atas dosa2 saya dan lupa saya kepda Nya sedangkan Dia begitu sayangkan saya.Itulah sebab kita dipisahkan,kerna sayang Dia kepada saya dan awak.Dan pada ketika ini juga saya berazam untuk tidak bercouple lagi sbb saya dah jmpa KEKASIH YANG MAHA AGUNG.yang x pernah lari dari saya.Yang x prnh lupakan saya.Yang x pernah tinggalkan saya.Bukan sebab saya kecewa dengn cinta mnusia.Bahkan memg lahir rasa suka pada seseorng.Tapi bukan kah itu fitrah..??Yang penting adalah bagaimana mengawal rasa dan perasaan itu.dan juga mengawal tingkah laku dan pergaulan.Telah Allah tetapkan bahwa nikah dan perkahwinan adlah sebaik2 jalan untuk hubungan kn.Cukuplah sekadar berkawan dan mngwl prsaan saya..Walaupun sukar,tetapi akan saya cuba..inshaallah awak.Barang2 dan hadiah awak tidak saya buang.saya simpan..bukan sebab saya ingin mengingati awak,tetapi ingin ingati betapa jauhnya saya lari daripada KEKASIH AGUNG saya…betapa jauh saya pergi daripada Nya sedangkan Dia begitu hampir dengan saya….dan menanti saya untuk menyambut CINTA AGUNG daripada Nya


Awak,sekiranya awak terbaca surat saya ini,saya amat bersyukur kita berpisah.ingin sekali saya berterima kasih..dan amat2 syukur...sebab Dia masih sayangkan kita.Dia tidak mahu kita hanyut lebih jauh..saya sentiasa doakan awak dan orang2 seperti kita dahulu berjaya mencari CINTA YANG BENAR2 AGUNG!!Cinta Dia yang x pernah hilang…Saya telah temui jalan saya,dan harap awak akan jumpa jalan awak..Lupakanlah saya dan apa yang berlaku dahulu dan mulakanlah dengan air mata taubat kepada KEKASIH yang hakiki..


Yang mencintai Nya…..



cerita by cetusan minda

1 Rakyat Bersuara:

  1. best!!!I LIKE!!SESUNGGUHNYA CINTA DARINYA TERAMAT AGONG....

    ReplyDelete

Recommend on Google