Home » » Siapakah Anonymous Hackers? Kumpulan Atau Perseorangan?

Siapakah Anonymous Hackers? Kumpulan Atau Perseorangan?

Written By puterablog1malaysia on Friday | 6:26 AM

Apakah Anonymous?.. SIAPAKAH ANONYMOUS HACKERS? dari segi kamus, Anonymous ialah Orang yang tidak di kenali atau tiada nama dan tiada identiti.. Lebih mudah tahu ialah Anonymous Ialah ORANG YANG TIDAK DIKENALI..Apakah Anonymous hackers?. Hacker?.. Cracker?.. atau pun pak cik sebelah rumah?.. sememangnya bukan.. Anonymous hackers bukan sebuah organisasi.. Bukan sebuah Kelab.. Bukan Sebuah badan bukan kerajaan.. Anonymous tiada ketua.. tiada guru.. tiada ideologi malah tiada apa-apa ideologi yang terikat..

Semua Ahli Anonymous tidak mempunyai pejabat atau sebagainya.. mereka adalah sekumpulan orang yang berkumpul di mana-mana sahaja.. di dalam bas.. kereta api malah di tepi jalan..tetapi tujuan yang sama iaitu hendak mencapai apa yang di inginkan dan mengubah dunia.. tiada siapa boleh cakap anda ialah ahli Anonymous atau anda masuk atau anda keluar..

Untuk berinteraksi bersama Anonymous.. Mudah.. mereka hanya menggunakan social network yang terkenal dan hanya perlu mancari keyword ‘anonymous’ atau ‘anonops’ atau yang berkaitan dengan aktiviti Anonymous..

Siapakah Anonymous?

Anonymous datang dari semua tempat.. mungkin Bos anda.. mungkin pekerja anda.. mungkin jiran sebelah malah mungkin anak anda malah boleh menjadi sesiapa sahaja… sama ada crackers..hackers..atau pak cik driver bawak lori malah blogger…Menyertai Anonymous tidak salah dari segi undang-undang.. malah jika anda melanggar undang-undang anda tetap tidak bersalah kerana anda ialah Anonymous..

Adakah Anonymous melakukan tindakan betul?

Dalam Anonymous..keputusan itu terletak pada diri sendiri..jika anda rasa ianya betul maka betullah ia..Anonymous tiada ketua dan tiada sesiapa yang membuat keputusan untuk anda..

Berapakah Ahli Anonymous?

We are more than you think. We are more than anybody thinks. We are many.

“Kami Adalah Lebih Dari Yang Anda Fikirkan,Kami Lebih Dari Semua Orang Fikir, Kami Ramai”

Terdapat juga beberapa spekulasi mengenai Anonymous di mana telah menggodam Play Station Network.. Tahukah kenapa Anonymous hack PSN?..

KERANA Anonymous mahu menghalang PSN dari mengambil untung dengan menyuruh pengguna untuk mengemaskini firmware baru dan jika tidak seseorang itu tidak dapat menggunakan PSN..Orang yang sudah mencipta jail break Play Station 3 sudah di tangkap dan Semua IP yang memasuki web untuk mendapatkan jailbreak tersebut sudah di ambil oleh pihak Sony untuk tindakan lanjut..Anonymous ada juga menghantar video bahawa akan mengganggu Sony lagi kerana menyalahkan orang lain yang memasuki web tersebut..Anonymous mengganggu SONY hanya untuk membantu pengguna, dan bukan nak menyakiti pengguna…

Setelah membaca ini..apakah anda rasa tentang Anonymous?

Anonymous ialah semua orang yang berasa mereka ialah Anonymous Hacker..
tidak kisah siapa atau di mana..

0 Rakyat Bersuara:

Post a Comment

Recommend on Google