Home » , , , , » Ciri-ciri Seorang Lelaki Yang Baik aka Mr.Perfect

Ciri-ciri Seorang Lelaki Yang Baik aka Mr.Perfect

Written By puterablog1malaysia on Thursday | 8:33 AM

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Bagi seorang wanita,sememangnya dorang mendambakan untuk mendapat seorang Mr.perfect untuk menjadi teman hidup mereka..Perfect di sini bukanlah sempurna segalanya..sebab mana ada kan manusia yang betol-betol perfect?

Maksudnya,Mr.perfect tersebut adalah seorang yang boleh membuat seorang gadis itu tersenyum,boleh membuat seorang gadis itu tenang dan gembira di samping dia..tapi tak kan semua yang baik-baik je kan?….

Sebab tu lah tiada manusia yang sempurna..dan bagi Mr,perfect yang mungkin menjadi dambaan hati setiap wanita ni merupakan seorang yang mudah memberi dan menerima..kalau dia salah,dia akui kesilapan dia..dia terima teguran orang..bukannya seorang yang hanya ada ego menguasai diri mereka..ego itu penting jugak,tapi janganlah sampai menguasai diri..kang tak memakan diri…sapa susah?

Oke lah..dah tak mahu cakap panjang..jom lah baca ciri-ciri lelaki yang baik yang mungkin patut anda seorang gadis jadikan panduan untuk mencari teman hidup..bagi yang lelaki,cuba check diri kita..mana yang kurang…

(1) Seorang lelaki yang baik akan cuba berusaha untuk membantu anda dalam keadaaan apa sekalipun, walaupun sebenarnya mereka tidak mampu untuk membantu anda. Mereka akan berusaha untuk menenangkan anda, membuatkan anda berasa selamat atau sebagainya tidak kira dimana anda berada pada ketika itu. Lelaki yang baik juga tidak mementingkan diri sendiri.

(2) Mereka tidak kisah untuk menasihati dan juga menyatakan pandangan mereka mengenai diri anda. Segala kebaikan atau keburukan akan dibincangkan. Selain daripada itu, lelaki yang baik juga akan mengakui kesalahan yang telah dilakukan oleh mereka, cuba menyelesaikan masalah itu dan juga berusaha tidak akan mengulanginya. Ini dapat mewujudkan situasi dimana pasangan bebas untuk menyuarakan pandangan atau pendapat masing-masing.

(3) Mereka akan tetap menghormati anda walaupun pada situasi itu anda berdua sedang mengalami percanggahan pendapat atau perselisihan faham. Lelaki yang baik juga tidak akan sesekali merendahkan martabat anda sebagai wanita dalam apa keadaan sekalipun.

(4) Seorang lelaki yang baik tahu bagaimana untuk melakarkan senyuman pada wajah anda apabila berada dalam keadaan sedih, risau dan sebagainya.

(5) Mereka tidak sombong dan juga merendah diri. Selain daripada itu, lelaki yang baik juga tidak akan sesekali memandang rendah pada kemampuan diri anda. Mereka akan memberi sokongan terhadap apa sahaja yang anda lakukan dan yakin bahawa anda juga boleh berjaya.

(6) Lelaki yang baik akan berusaha untuk memperbetulkan kesilapan anda dan tidak akan sesekali mengubah siapa diri anda yang sebenar. Mereka akan menerima anda seadanya.

(7) Mereka tahu untuk menilai betapa berharganya diri anda dan tahu untuk memberikann sejauh manakah layanan yang terbaik yang perlu anda terima. Ia adalah seorang ciri lelaki yang baik.

(8) Lelaki yang baik tahu apakah kekurangan diri mereka yang memerlukan penambahbaikan dan komited untuk melakukannya.

(9) Seorang lelaki yang baik juga amat peka terhadap maklumbalas anda, apa yang anda katakan dan juga apa yang anda rasa.

(10) Mereka tidak akan sesekali melupakan diri anda walaupun telah berjaya. Segala sokongan dan motivasi yang pernah anda berikan amat mereka hargai. Ini adalah ciri seorang lelaki yang baik.

Sumber

hehehehe...korang bace semua sekali x?? ho3x..bce la dari awal smpai bawah ni..Jangan ada y tinggal pon..hu3x...3 Rakyat Bersuara:

 1. Nice sharing. :). Tp msih adakah lelaki spt yg d nyatakn d ats? Maybe 1 dpd 10 org . huhu

  ReplyDelete
 2. ye masih ada...kena berusaha mencari & menjdi diri sendiri... :D

  ReplyDelete
 3. nk ciri2 di atas :)

  S a l a m r a m a d h a n~
  Jum hayati di sini (^o^)
  jangan terseksa kerana CINTA

  ReplyDelete

Recommend on Google