Home » » 4 Golongan lelaki Yang Ditarik Oleh Perempuan Ke Neraka... (",)

4 Golongan lelaki Yang Ditarik Oleh Perempuan Ke Neraka... (",)

Written By puterablog1malaysia on Wednesday | 3:43 AM


Pertama:- Ayahnya

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.....tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.


Kedua:- Suaminya

Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri......walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.


Ketiga:- Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya.....jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM ....tunggulah tarikan adiknya di akhirat.


Keempat:- Anak Lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.......nantikan tarikan ibunya.


Maka kita lihat bertapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami /abang atau anak harus memainkan peranan mereka ya.


P/s: Isk3, terasa beratnya tanggungjawab utk jadi lelaki nie. Sebab tu kita pernah dgr seindah-indah hiasan dunia adalah wanita solehah...

LIKE @ SHARE Untuk Berkongsi Dengan Kawan2...

3 Rakyat Bersuara:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hehe,,tQ syare..berat tanggungjawab lelaki ni..

    ReplyDelete
  3. thu xpe..y mne ada adk permpuan, ada akak, ada isteri, ada madu, ada awek..jgala..bila dah besar ni susah cket nak bentuk.msing2 dah besar kp.hehehehe...so plan2..pasti boleh..

    ReplyDelete

Recommend on Google