Home » » Auto Play YouTube Video

Auto Play YouTube Video

Written By puterablog1malaysia on Friday | 8:13 AM


Aii..guys..ari ni aku akan tunjukkan mcm mne nak buat auto play/restart video y kita ambik dari youtube..

first

Copy Embed html daripda video youtube

lepas 2 paste kan dekat wordpad

contoh kode asal video:







selepas 2 korang tukarkan kode no 3 dekat atas tu dengan kod dibawah ni

en&fs=1&start=20&autoplay=1

kat bawah ni contoh kode y aku dah tukar :








belum habes penerangan aku ni.korang tengok plak kode bawah ni


kode ni (en&fs=1&start=20&autoplay=1)akan auto play separuh daripda video 2..klaw korang nak video 2 start daripda awal.korang ubah 20 tu menjadi 3..mcm kode bawah ni








baru la siap..lepas 2 korang copy kode 2 & paste kat blog korang...kode atas ni video klip zivilia-ashiteru :)

0 Rakyat Bersuara:

Post a Comment

Recommend on Google