Home » » Dah bersiap sedia u berprang!!

Dah bersiap sedia u berprang!!

Written By puterablog1malaysia on Wednesday | 7:13 AM

Tdi kuar dekat Tv3 tentang godam web malaysia..seblum ni artikel dari blogger ada kuar tpi knpa diorang xbersiap sedia...penjenayah sekrng ni agak genious.dgn amaran y mcm 2 mngkin pihak it kerjaan mengangap hnya perkara biasa & xmungkin dilakukan.ha..tngok sekrng apa sudah jdi..ish3x.lain kali amaran mcm 2 jgn buat xthu...kat bwah ni ana copy artikel dari web budak botak..artikel dia ni dia isi semlm 14june, tpi ana ada jumpa artikel ni sblom ni tpi ana lupa la kt blog mne..tpi xpe..hampa semua hayati la dengan pict y agak ganas kat bawah ni ye..huhuhu

Sekumpulan Hacker yang digelar Anonymous memberi amaran akan menggodam laman web kerajaan Malaysia iaitu www.malaysia.gov.my pada Rabu 15hb Jun 2011 (730pm GMT) @ Khamis 16 Jun 2011 (3.30am waktu Malaysia). Mereka menggelarkan operasi menggodam tersebut sebagai “Operation Malaysia.”



Dengarnya kita tak tau lagi apa motif diorang nak serang laman web tue. Tapi ada khabar2 yang dibawa angin (khabar angin la tue, he3) mengatakan semuanya berpunca dari tindakan kerajaan baru-baru nie yang menyekat 10 laman web perkongsian filem/cerita secara online.

Anonymous berkata penyekatan laman2 web di internet tidak sepatutnya dilakukan. Internet adalah bebas dan tidak perlu disekat kerana ia adalah hak asasi manusia atau hak pengguna internet. (itu kata bagi pihak Anonymous), he3...


P/s: Ada yang seronok laman web Malaysia nak kena hack, he3 pelik2...

0 Rakyat Bersuara:

Post a Comment

Recommend on Google