Home » , , , , » Lukisan 3D daripada kaca

Lukisan 3D daripada kaca

Written By puterablog1malaysia on Tuesday | 1:03 AM


Xia Xiaowan , pelukis dari Beijing China yang berusia hampir 53 tahun ni la yang sebenarnya memperkenalkan dunia dgn '3D painting on glass' secara umum.

Sebelum terkenal dgn lukisan 3D, asalnya beliau hanya la seorang pelukis traditional yang x berapa orang kenal sangat.

Dikatakan punca utama terjadinya lukisan menggunakan lapisan kaca ni adalah kerana dia x cukup tempat nak letak work2 dia dekat pameran solo dia di Muzium Seni kat Beijing sana.

Dengan menggunakan kaedah (CAT) scan in medical technology , Dia pelan2 kayuh lukis dan pecahkan setiap shape gambar kepada beberapa bahagian mengikut kuantiti lapisan kaca yang diperlukan. Banyak kerja tu ..

Walaubagaimana hebat sekali pun lukisan 3d kaca pakcik yang minat cerita Avatar ni , pencapaian nya hanya di iktiraf di Beijing jer dan x penah menerima pengiktirifan dari mana2 pihak sebab dia x penah keluar daripada Beijing.

-APiz-

0 Rakyat Bersuara:

Post a Comment

Recommend on Google