Home » , , , , , , , , » Think Postive Based in LOVE

Think Postive Based in LOVE

Written By puterablog1malaysia on Wednesday | 3:37 AM

Salam guys... share dengan korang positif & negetif menguji pasangan.Ok, apa y aku nak tnya & share dengan korang..Korang pernah uji pasngan korang???korang pernah terpker dari setiap ujian y korang buat dekt gf @ bf korang x??? korang pernah terpker cara nak memujuk & membawa dia kembali semula kat korang & atasi semua sifat negetif???

korang mesti ada search kat google cara nak uji pasangan kan.me, lelaki, cara lelaki uji pasangan mcm mne...korang cari kat google xbnyak y korang dapat wahai wanita kalaw nak tahu ujian lelaki terhadap buah atie..So ari ni aku akan jelaskan serba sedikit cara lelaki nak uji teman wanita & wanita boleh uji lelaki dengan cara ni...ujian ini bukan u merosakan hubungan & juga bukan tidak percaya pada gf @ bf korang but ini juga u kebaikan bila hendak terus bersama & bnyak korang akan dapat dengan ujian ni..Apa y aku share ni ada berkaitan bagi suami isteri & bagi y belum bersuami isteri.Pkerkanla jalan y terbaik..

1. Uji dengan atie korang.
Masa korang nak uji bf korang dengan ayat y pedih2 korang uji dlu atie korang dengan apa y korang buat ni..klaw rasa nak lama dengan bf korang.pkerla sendiri mcm mne & tindakan seterusnya..aku just bagi petunjuk cket2 jew...apa y aku ckap ni y aku dah buat.Korang pker bila korang ada ditempat lelaki & bf korang uji dengan ayat y pedih2 jugk.so apa y korang perlu buat think positif , tenang & apa y perlu di lakukan selepas ini andai kata dia merajuk y teramat sngat..klaw dia buat tindakan y bukan2.Pker betul2 jgn smpai nte dia buat tindakan bunuh diri plak..eaa...girls3x semua.Lelaki lebih kecewa apabila putus cinta..Korang xkan nampak bila lelaki kecewa because lelaki ada sifat ego..bila korang dah uji atie korang secara automatik korang dapat buat ayat..Cara ayat tengok no 2 bawah ni

2. Uji dengan ayat korang luahkan dekat mane2 jew contoh blog kew, fb, msg fon or call.Uji dengan ayat y mengegarkan hubungan u sementara.
Korang pker dlu ayat y korang nak luahkan 2..Mcm aku, agak berbisa luahan aku y semalam but its not true k...itu hanya untuk menguji but ari ni aku dah dpat pembalsan & aku dah agak dari semalam semua ni akan berlaku...korang xperlu tahu apa y aku patot buat just korang teruskan je membaca artikel ni..korang nak tngok ayat aku mcm mne aku uji aku punya mutiara, berlian intan payong..korang bce artikel I WAITING FOR YOU...huuu...pagi tadi agak mengejutkan reaksinya & aku xdpat poskan artikel ni lagi msa 2 sbb aku sngat sibuk waktu 2..tpi petang ni aku luangkan msa jugk untuk kuarkan tindakan seterusnya...korang faham x?klaw xfaham teruskan je membaca..

3. Apa y dia suka kita suka, apa y dia benci kita benci
Dato dr fadzilah kamsah pernah bagithu & dia pon sendiri mengalami..Sejauh mana kita kenal pasangan kita, isteri, suami gf & bf..sejauh mana??? Walaupun dah berkahwin hampir 20 tahun bagi y dah berkahwin, bagi y belum, bce hayati .seorang suami or isteri dapt mengenali isterinya @ suami hanya 60%..why??Selgi kita hidup selagi itu la kita kena bekerja dan makan kan...begitu la jugak idop ni selagi kita hidup selagi itulah kita kena cari cara untuk mengenali pasngan kita.Kita nak sesuatu hubungan yang kekal & bhgia.so dengan cara itu kita kena faham dia, kata doktr fadzilah kamsah "apa y dia suka kita suka, apa y dia benci kita benci"...now apa y aku nampak skrng ni dengan hubungan aku..my mem dah mula suka kucing, msa mula2 aku kenal dia xnampak sngat reaksi dia suka kucing but now dah nampk sbb aku sentiasa sebut pasl kucing dengan dia, beb aku lelaki y suka kucing k.so aku tahu dia pun search jugk untuk mengenali pasangan, begitu jugak aku.sebelum ni aku xsuka tengok bola & dia suka tengok bola..So aku cube untuk dpat minat y sama.ahakz...aku dah mula minat bola sekrang ni..:)
Uji dengan minat...sejauh mana kemahuan dia terhadap kita, sanggup ke berkongsi bersma semuanya bila mahu bersma.ini korang perlu lakukan..lelaki ni hati kering cket xlari jugk dengan popuan begitu jugk ego, semuanya xboleh lari.so korang tepikan ego demi kebahagian perhubungan korang..Tengok ada x sifat penyayang dlam diri dia terhadap hubungan korang..Untuk luahan ini jugak aku ke tepikan ego aku..

4 Uji dengan suasana sekeliling.
Bf @ gf korang klaw dah duduk bandar dari kecik & korang dari kecik dibesarkan dekat kampung.Cube kerapkan bawak dia duduk kampung klaw bf @ gf korang dh biasa dok bandar, bgi y bf@gf dok kampung korang pulak cube bawk dia dok bandar..mcm mne??dia jadi serabot or x @ dia lagi suka & cube mintk pendapat dia..dia rasa best, tenang @ serabot..korang pilihla y mne sesuai u jiwa korang...cri persamaan k..mcm my dinda syang..he4x...aku cakp ni sebb dlam diam2 aku buat..dinda aku dia suka dok kampung dia suka suasana kampung rasa tenang je...Aku plak, aku dibesarkan di kampung & aku lebih suka dok bandar & bila aku kenal my dinda ni & dia ckap dia sukakan suasana kampung..Aku renungkan semula & aku cube suka apa y dia suka..fuhh memang kalw atie dah suka semuanya jdi beb..Now aku lebih suka dok kampung dari bandar.Aku baru nampak y bandar 2 serabot kih4x..(selama ni buta beb bangun besar2 dpan mata).. serabot keppppaalaa , udara pon kurang nyaman.memng time korang bosan & ada mslah korang boleh ge shoppng kew tngok wayang ke jalan2 kew tpi mslah korang boleh terus selesai dengan keadaan y serbot & udara plak..huuuuuuuuu..rimas lemas!!!! so orang suka dok kampung lebih tenang jiwanya.tenang itu bahagia...i love u dinda...kanda boleh suka apa yang dinda suka...

5. Uji dengan Makanan..
Yaii...dari segi makanan pun nak uji...ha3x...ni pun kena uji..untuk lelaki, bila sudah berumah tangga dengn seorang kekasih atie @ teman hidup y korang pilih.korang kena pker apa y teman istimewa ko suka & xsuka. Bukan apa beb, lelaki kena pkerla bila time nak beli brang dapor dengn wanita..kena plak bila kuar dengan isteri, time 2 plak korang angin xbpe ok..isteri korang berkobar2 nak cari barang dapo, tolak troli sambil menyanyi lagu lady gaga, awaka a a kan..xkan korang sanggup potong mood mem korang...jangan2x...cube dia buat mcm 2 dekt korang..apa persaan korang..so kne sling fham memahmi la..walaupun time 2 mood korang xbpe elok..cube tolak sifat panas baran 2..Aku?? aku xda sifat panas baran..aku ikot bapak aku punya sifat..sbar smpai tahap redho..wakaka...betul la!! sbb aku dah tengok & dah dok serumah dengn bapak aku dah lame wey..so apa2 mslah dlam rumah & berkaitan keluarga aku dah tengok.memang bapak aku seorang y mempunyai kesabaran y sngat kuat...i selutsssss ayahda ku.nte aku akan ceritak tentang keluarga aku.but bukan ini time k.he3x..ok3..kte smbung dari segi pemakanan, 1 kat market kan...so skerang di rumah plak..untuk perempuan, cube2 la masak 2 korang lebihkan garam..kih3x..nak tahu kenapa??dari situ korang dapat tengok jujur & ikhlas kew tidak pasangan korang & apa tindakan dia, sma ada tambh air kew @ tutup mata smbil berkata sedap @ sebaliknya..he3x...klaw dia kata sdap & xmsin. korang terus terang & tanya dia...dari situ jugak korang boleh tengok dia suka jenis makanan y mcm mne..ada x bf korang suka makan tumbuhan2 hijau, ni xbermaksudkan rumpot @ lalang ye..he3x..y boleh di makan...klaw ada, korang sendiri sedia maklum y sayur2an ni baik u kesihatan so korang bawak minat makan sayur 2 join korang..dari situ jugk dpat mint & suka benda y sma..aku xsuka mkan sayur & aku kenal mem aku & dia suka makan sayur2an ni.so aku cube & its ok...xda maslh klaw dia ajak aku meragot sayur2 smbil tengok tv..he3x..mem jgn marah..

6. Dari segi Pekrjaan plak..
erm. aku dok kampung & tenang jew...type smbil terbayangkan dincyg.he3..bila pker dia aku tenang sbenarnya..kih3x..Seadanya kew bf@gf korang terima uall jdi pasangan hidup, sanggup susah senang bersma...uji la dengan ayat "i kne buang kerja la....mcm mne eak..puas i cari kerja xda jugk"...tngok mcm mne gf@bf korang buat msa 2..bagi kata2 smangat @ marah korang dengan ayat y terombak2 ,"2 la u dari awal i dah ckap pergi kerja awal cket, ini tidak dok depan cermin nak dekat 3 jam, dah tahu nak makeup 2 ambik msa lama, bangun la awal cket!!' wakakakaka..kan dah kne bebel, pokpekpokpek..ha3x...klaw mcm ni marah klaw smbil terjerit2 kat telinga jaga2 la korang..jgn ulangi lagi kesilapan 2..cube turut apa y dia surh buat.benda y baik, xslahkan..bngun awal sediakan breakfast u dia & duduk la lepas 2 depan cermin lama2..kih3x...selepas korang buat apa y dia pesan, tengok la apa y dia ckap kat korang..klaw dia ckap mcm ni "haa..mcm ni kan bgus.bngun awal sediakan makan minum dlu,sejuk atie kanda bila tengok semuanya dah selesai & dinda pon xla kulang kabut nak pe kerja"dengan nada y manja berbisik ditelinga.kihkihkih.2 bgi y dah kwen..macam lari topik bab pkerjaan je kan..hahahaha..lari cket2 jew..sebb y ni aku xtry lagi sbb aku belum kawen la...ha3x..klaw bf @ gf bagi nasihat & support uall dari tepi korang kne tarik nafas lega & pker apa y dia ckap 2 tandanya dia bgi semngat kat korang & cube bantu korang.mungkin dia xdpat membantu dengan cari kerja u korang tpi kemungkinan kemampuan dia setakat 2..so terima la seadnya kemampuan pasangan korang..selepas itu cube bangkit & berpker u membantu pasangan korang & tambah kemampuan hidup bersma dengan dia..cayok2..semngat demi msa depan anak2 y bakal dilahirkan dengan perkahwinan rasa cinta antara kalian berdua....

7. Kesibukan bekerja & tiada masa u bersama...
awaka a a ..kih3x ...Cube bezykan masa korang walaupun hakikatnya msa 2 korang xbezy..bila time dia ajak pe shopping or candlight dinner :D..apa reaksi dia bila time dia ajak, korang xmawu pe...marah or faham kerja korang or cari pengganti korang time 2 jugk..ha3x...bgus je kan...klaw dah tahu korang sibok & dia free.cube la bgi dia fham..pker2 kan la...carikan msa & berbincang..bila dah dapat msa y sesuai u kuar bersma, go on..jgn la time korang bz korang kuar jugk.huuu.susah la, atie dia korang nak jaga, atie korang dia xmawu jga plak.kih3...lebih baik pe bercuti bersama la..hilangkan stress & luangkan msa mendengar mslah.

ok la...apa y aku cube kongsikan dekat korang ni adalah slah 1 ujian y ada positif & jugk negtif..negtif xnampak diluar tpi di dalam sape tahu kan & kne tengok akibat slah 1 ujian y korang nak buat..Ujian ni kebnyaknya bnyak kebaikan dlam 1 hubungan..saling fham memahmi, bertolak ansur & jugk kejujuran...y dlunya xmeragot sayur2an & sekrang dah boleh meragot sayur2an bersama smbil tengok tv..Pesanan untuk kaum adam.Pilihla seorang wanita y banyak mendatangkan kebaikan kepada diri korang, dikebaikan y korang nampak 2 ada lagi kebaikan lain y korang belum nampak, mungkin di alam berumah tangga & mungkin 1 @ 2 hari lagi akan nampak.Sekarang ni My mem aku bnyak bagi kebaikan & aku pilih dia u teman hidup aku.walaupun aku selalu skitkan atie dia tpi aku buat itu u kebaikan dia & jugak aku.Tingkatkan kesabaran & apa tindakan seterusnya bila hadapi situasi mcm ni & lain2 lagi.Macam y aku ckapkan, kita sekrng mungkin xnampak kebaikan 2 buat msa sekrang ni, y akan datang sape tahu..to my dincyag.kanda mintak maaf selepas ni xda lagi ujian u dinda .Kita boleh teruskan bersama. kanda xkan skiti dinda lagi...kanda promise!! PEACE YO!!!



1 Rakyat Bersuara:

Recommend on Google