Home » , , , , , » Hari Ke 2 Berpuasa Untuk Muslimah/Wanita

Hari Ke 2 Berpuasa Untuk Muslimah/Wanita

Written By puterablog1malaysia on Tuesday | 3:28 AM


aii.Assalamualaikum....kepada geng2 blogger...Hari ni sudah masok hari ke 2 kita berpuasa...xlama lagi kita akan masuk hari ke 3..So mcm mne hari ke 2 berpuasa ni ada cabaran baru x???ada y lupa bulan puasa @ ada y buat2 lupa kew??? he3x..apa2 pon kuatkan iman menghadapi dugaan berpuasa ye..buknye senang nak dapat bulan mulia mcm ni...setahun hanya sekali jew kan..Malam ni aku ada cket nak komen pasal wanita..so aku harap perempuan yang bace artikel ni, aku harap jgn marah & pkerkan ye...aku bukan nak mngata terlalu lebih or nak burukan smua but aku nak korang renung la.kenpa yek time bulan mulia bulan puasa ni baru korang nak pakai tudung baru korang nak ubah pict profile fb korang dengan pict y pkai tudung???sebelum ni kenpa xbuat?? menghormati bulan mulia ye...tapi kenpa bulan ni shja y mulia, hbes ari2 lain mcm mne???xmulia kew bulan lain korang xbernafas kew bulan lain korang buat amal jariah xdapat pahala kew dibulan lain & hari lain???

Sorry k aku tanya soalan2 mcm ni.aku perhatikan sekrang ni rmai mcm 2.time bulan pose baru nak tutup kepala 2, sebelum ni xda pon.Aku harap korang pkerkan blek.korang sepatutnya bersyukur korang masih hidup dibumi ni apabila korang bukak mata.Bila korang nampak je korang masih ada kat dunia ni.korang patut bersyukur & renung hari kebangkitan korang tiap2 hari adalah hari yang mulia bagi korang.Jangan time bulan ramadhan jew, baru korang nak tutup kepala 2..klaw dari awal korang xtutup & dihari baik & bulan baik ni korang tutup, aku harap & kemungkinan lelaki lain jugak mengharap korang teruskan la pkai tudung 2...xelok time2 ni jew tutop lepas bulan ni, wa...bukan main meriah ye kat kepala.hu2x...sorry 2 girl2 semua, aku cume nasihatkan & korang nak terima @ tidak.Terpulang kepada diri masing2. :D...
wasalam.Selamat Berpuasa


1 Rakyat Bersuara:

  1. betul jugak.. tapi mungkin dorang menyambut seruan memebuata pahala di bulan puasa kot.. at least dulu rambut yang togel takde tudung tu ada lah tutup nya sekaranf.. kira peningkatan la tuuu~ =)

    ReplyDelete

Recommend on Google