Home » , , , , , , » Hari Pertama Berpuasa.

Hari Pertama Berpuasa.

Written By puterablog1malaysia on Monday | 12:06 AM

Assalamualaikum. Awal ramadhan.now 3.08pm, dah setengah hari puasa.lagi brape jam lagi nak berbuka.dari pagi tadi smpai la ni ada jugak y aku boleh nampak perubahan kat diri aku & juga orang sekeliling.

Perubahan yang terjadi

-> Hari ni aku keluar poket kiri kanan seluar aku ni xpenuh.he3x..aku kuar xbawak rokok xbawak bag duit sbb 2 aku rasa & nampak benda y berubah dekat diri aku hari ni.

-> Pagi tadi aku pe bandar rmai aku nampak y naik moto seblum ni xla ramai sngat mcm y aku nampak pagi tdi.he3x..entah..aku xpker apa2 pon selain msa bekerja.

-> Masa onthwy blek umah, tbe2 aku boleh terpkerkan 1 ni..Aku boleh buat movie gune facebook.ha3x..entah apa2..2 fikiran lain dari hari biasa..ngeh2..

-> Muka orang dekat sekeliling aku hari ni, rmai muka monyok macam muka kerang kena penyek.korang penah tengok situasi mcm 2??? klaw xpernah, pkerkanla..he3x..

-> Diwaktu2 mcm ni aku susah nak mengantok tapi bila hari ni senang pulak nak mengantok...Nak je tido kat atas meja ni.Xnak pedulikan orang y datang dari arah depan kew belakang.Pejam mata aja dalam fikiran 99%

-> Hari ni teringin plak nak makan cendol.Sebelum ni tengok cendol pon xlalu.hu3x..pelik2..

-> Hari ni kucing aku pun ikot gerak geri aku..dia xsentuh nasi air & everything y membatalkan.aku rasa dia reti puasa jugak la..

->Belang kucing adik aku.Dia memng xrespect kucing aku, abu.Dia dengan senang atie eat2 nasi & buat muka xbersalah.Aku nak je ambik batu lesung y saiz 9, tenyeh2 muka dia kat sabun mandi.

-> Hari ni aku lebih bnyak berfikiran kosong walaupun ada jugak berfikir pasal buat filem dari facebook 2 cket2 tpi aku tetap rasa lega bila aku dapat pker tentang mem aku ari ni.first time berpuasa dngan umat2 islam y lain.Kanda harap semuanya ok ye dinda :D..


1 Rakyat Bersuara:

Recommend on Google