Home » , , , , » Create Google+ “Add To Circles”

Create Google+ “Add To Circles”

Written By puterablog1malaysia on Saturday | 7:15 AM



Aii..malam ni aku nak tunjukkan Google+ “Add To Circles” Widget For Blogger..Button ni untuk sesiapa sahaja yang mempunyai akaun gmail & google plus.kalau korang xda akaun google korang boleh register kt google dan selepas itu baru korang boleh add button ni & letakkan dekat blog korang..caranya sangat mudah.bagi sesiapa sahaja yang nak letak link profile google plus dekat blog boleh ikuti langkah2xnya di bawah.

1.klik kat get widget button bawah ni

2.Selepas masuk kat widget web tu korang klik GET WIDGET seperti yang ditunjukkan kat gambar di bawah ni


3. Selepas klik GET WIDGET, web tu akan preview seperti gambar di bawah ni yang mempunyai button GET CODE.


4.Selepas tu korang pergi dekat profile google plus korang & copy id profile.Caranya seperti gambarajah di bawah


5. Selepas copy id google plus korang paste kan  id tu seperti di tunjukkan gambar bawah


  1. Google+ID
  2. Klik Get Code untuk preview widget korang menjadi atau tidak.Kalau nak tahu menjadi atau tidak lihat see preview seperti gambar rajah di bawah



6. Selepas nampak preview tu menjadi, korang tak perlu tergesa-gesa nak GET CODE.Apa y korang perlu buat adalah, setting color & everything color about yo button circles.Cara nak adjust color button, border & segala bagai yang berkaitan widget tu, korang boleh lihat gambar di bawah ni


7. Selepas adjust semua color & dah buat keputusan yang tepat bagi pemilihan warna, korang boleh klik kat button GET CODE seperti gambarajah di bawah


8. Lepas copy code tu, pergi dekat design blogger korang & pilih add a gadget & pilih html/javascript & paste.Selepas tu save la.hehehe...cer cer priview.menjadi tak.huuu..ok itu sahaja untuk hari ini.gdluck..buye buye


Recommend on Google