Home » , , , , , , » 29+ Warna Tool untuk Designer & untuk semuanya

29+ Warna Tool untuk Designer & untuk semuanya

Written By puterablog1malaysia on Monday | 12:26 AM

Memilih warna yang betul dan kombinasi warna untuk web atau reka bentuk cetak adalah amat penting apabila cuba dengan rasa tertentu, tindak balas atau emosi daripada sesiapa sahaja yang melihatnya. Dalam catatan ini,aku telah mengumpulkan koleksi menakjubkan selectors warna / alat gabungan warna untuk membuat/proses pemilihan yang sedikit lebih mudah apabila cuba untuk memahami warna apa yang sesuai untuk digunakan dalam reka bentuk korang sendiri. Semua tool yang unik dengan cara mereka sendiri, jadi mencari yang tepat untuk keperluan reka bentuk korang dan semoga berjaya dengan projek yang besar akan datang.hehehehe.. Enjoy!!!!
http://kuler.adobe.com/

http://colorschemedesigner.com/

http://www.dasplankton.de/ContrastA/

http://www.colorotate.org/


http://mudcu.be/sphere/

http://aviary.com/tools/toucan

http://colorexplorer.com/

http://colourmod.com/

http://pictaculous.com/

http://colourgrab.com/

http://www.colorschemer.com/schemes/

http://beta.dailycolorscheme.com/

http://www.colourlovers.com/

http://www.colorhunter.com/

http://www.ficml.org/jemimap/style/color/wheel.html

http://www.degraeve.com/reference/color.php

http://www.genopal.com/

http://infohound.net/colour/

http://www.colorcombos.com/combotester.html

http://pourpre.com/colordb/?i=cB2BF40&l=eng

http://www.colorschemer.com/online.html

http://www.colortoy.net/

http://colormixers.com/mixers/cmr/

http://www.colorcombos.com/

http://www.colorjack.com/

http://www.dhtmlgoodies.com/scripts/color-schemer/color-schemer.html

http://www.colr.org/

http://jrm.cc/color-palette-generator/

http://www.degraeve.com/color-palette/

http://redalt.com/Tools/I+Like+Your+Colors

http://slayeroffice.com/tools/color_palette/

http://whatsitscolor.com/

http://colorblender.com/
Huhuhu..puas kan tengok tool-tool color di atas.Korang pilih la yang mane korang suka & senang untuk di gunakan.Aku harap lepas ni tak ada lagi color blog-blog atau website yang menyakitkan mata.huhuhu..aku tak suka masuk dekat blog y ada auto music.hehehe


TEKA-TEKI KEHIDUPAN
TEKA 1 : MAS oh MAS
TEKA 2 : iPhone4s
TEKA 3 : Beautifulnara
TEKA 4 : Kereta
TEKA 5 : Driver iPad 2
TEKA 6 : Sport Rime & Tuan Kereta

Recommend on Google